// tratamentul cearcanelor

Cum se tratează cearcănele?

Zona periorbitală are capacitatea de a ne exprimă emoțiile, nivelul de energie și de sănătate sau vârstă. Atunci când pierdem volum, avem tegument în exces sau pungi sub ochi, comunicăm indirect celor din jur alt mesaj.
Deși pungile de sub ochi sunt cea mai frecventă problemă estetică a zonei perioculare, cauzată de hernierea grăsimii orbitale, există o categorie de pacienți a căror problemă este concavitatea de la acest nivel și accentuarea “văii lacrimilor” sau prezența cearcănelor (melanoză periorbitală).
Pacienții cu cearcăne se plâng de cercuri închise la culoare sub ochi, ochi obosiți, îmbătrâniți sau depresiuni inestetice sub ochi. Atractivitatea pleoapei inferioare se traduce printr-o tranziție lină între zona infraorbitală și regiunea zigomatică.
Cauzele sunt de obicei cumulate și includ:
* Oboseală și deshidratare
* Expunerea excesivă la soare
* Înaintarea în vârstă – ce determină subțierea și pierderea fibrelor de collagen și evidențierea vascularizatiei de la acești nivel, făcând zona să pară mult mai închisă la culoare
* Predispoziție genetică. Persoanele cu tegumentul închis la culoare sunt mai predispuse la hiperpigmentari sub ochi.
* Hiperpigmentara postinflamatorie secundată unei atopii sau dermatită alergică de contact
* Edem periorital
* Vascularizație superficială din cauza unui tegument subțire și lax

// tratamentul cearcanelor

Lipofilling

Lipofilling (transferul de grăsime, recoltată de la dumneavoastră) – grăsimea se recoltează de la nivelul coapselor, abdomenului, brațelor, feței interne a genunchilor etc. Efectul procedurii este mai îndelungat, comparativ cu injectarea de acid hialuronic. Deși efectul injectării de grăsime este mult mai natural și cost-eficent în timp, fiind o procedură cu invazivitate, aceasta asociază riscuri mai mari decât injectarea de acid hialuronic. Grefarea țesutului adipos în zona infraorbitală are și efecte regenerative datorită prezenței celulelor stem din țesutul adipos.

Lipofilling-ul are rezultate mult mai eficiente și spectaculoase atunci când se asociază cu repoziționarea grăsimii infraorbitale, care are drept rezultat umplerea zonei situate sub ochi.
Pentru un rezultat de lungă durată și creșterea șanselor de grefare a țesutului adipos se asociază mixarea țesutului adipos preparat împreună cu PRP (platelet rich plasmă). Vezi:
Aportul de celule stem oferit de testul adipos cât și plasmă îmbogățită cu celule stem (PRP) vă asigură o recuperare mai rapidă și o calitate mai bună a pielii regiunii infraorbitale.

// tratamentul cearcanelor
Peeling chimic si fillere cu acid hialuronic

Peeling chimic destinat zonei sensibile din jurul ochilor, în vederea depigmentării.
Filler-ul (acidul hialuronic), destinat umplerii cearcănelor, oferă o soluție temporară, însă eficientă pentru corecția cercurilor închise din jurul ochilor. Procedura se realizează în cabinet, după aplicarea unei creme anestezice pentru sporirea confortului dumneavoastră. Efectul este vizibil imediat și are o remanență (în funcție de produsul folosit și de modul în care fiecare dintre noi metabolizează substanța) între 3 – 12 luni. După procedură recomand aplicarea locală de comprese sau geluri reci, Arnica gel. Veți dormii cu capul pe mai multe perne în seară injectării, pentru a reduce intensitatea edemului post-procedură. Maximul de inflamație va fi în ziua 1-2, când zona injectată va fi umflată și cu o ușoară sensibilitate. Edemul (umflătura) se remite începând cu a -3-a zi.

// Tratamentul cearcanelor

Intrebari frecvente

Cum se desfasoara interventia pentru lipofilling?

Intervenția se realizează în sala de operații sub anestezie locală, sedare sau anestezie generală (acest aspect se discută în funcție de amploarea zonei ce urmează să fie umplută și de gradul dumneavoastră de a tolera durerea și stresul intervenției.
În același timp operator se poate asocia orice intervenții la nivelul fetei: blefaroplastie superioară, inferioară, lifting de sprâncene, midfacelift, lifting facial etc.
Grăsimea se prelevează cu ajutorul unor canule foarte subțiri din zonele pe care le discutăm preoperator. Nu trebuie să confundați această manevră cu intervenția de liposucție! (cantitatea de țesut adipos aspirat este inferior celei obținute în urma lipoaspiratiei).
Lipofilling-ul are și proprietăți regenerative, datorită prezenței celulelor stem aflate în țesutul adipos. Rata de resorbție a țesutului grasos infiltrat este între 30-70%. Asocierea acestei proceduri cu PRP-ul (platelet rich plasmă) crește șansele de supraviețuire ale adipocitelor.
Rezultatul procedurii este acela de a umple șanțurile și depresiunile fetei, de a oferi o calitate mai bună a tegumentului, pentru o perioada îndelungată de timp folosind propriile dumneavoastră celule.
O dată prelevată grăsimea, această se filtrează și se amesteza cu PRP-ului. Plasma se obține în urmă recoltării a 6-8 ml de sânge venos, care se centrifugheaza. Suspensia obținută și care este bogată în trombocite și factori de creștere, se mixează uniform cu grăsimea preparată, urmând să se injecteze în zonele dorite (cearcăne, pomeți, șanțuri nazolabiale, zona temporală, linia mandibulei etc).
Aspectul imediat postoperator va include umflarea zonelor injectate, echimoză, supracorectie.
Supracorectia are scopul că în timpul procesului (absolut normal) de resobtie a grăsimii injectate, efectul final să fie cât mai aproape de dorințele dumneavoastră .

Cum este recuperarea dupa lipofilling?

Zona donoare va fi de asemenea umflata si posibil vanata, insa aceste aspecte dispar in urmatoarele 5-7 zile.
Acasa veti urma tratament medicamentos antibiotic, antiinflamator. Veti masa zona infiltrata cu grasime, folosind Lioton gel/Alle gel. Veti dormi cu capul pe mai multe perne, reducand astfel edemul de la nivelul fetei.
Veti aplica comprese reci/geluri reci/gheata pe zonele umflate.
La 14 zile se indeparteaza firele din zonele donoare.
Va recomand un repaus de 3 zile postoperator, pana la remiterea partiala a edemului si a echimozelor

Call Now Button