// lifting facial

Intrebari frecvente

Ce este un lifting facial?

Un lifting facial este o operație efectuată pentru a aplica forțe de ridicare pe partea inferioară a faței și pe gât în ​​direcția opusă vectorilor de îmbătrânire pentru a îmbunătăți schimbările de îmbătrânire și pentru a crea o aparență tânără.

Cum se efectuează o operație de lifting facial?

Faceliftul se efectuează sub sedare sau anestezie generală. O incizie a liftingului facial începe orizontal și se desfășoară inferior în creastă preauriculară fiziologică din fața urechii. Incizia urmează un curs post-tragal la femei și un curs pretragal la bărbați pentru a nu muta pielea cu păr în canalul auditiv extern. Este dus în spatele urechii în jurul lobulului și continuat cu câțiva centimetri superior. Este apoi curbat posterior și inferior în porțiunea care poartă părul scalpului în spatele urechii. După incizie, pielea este ridicată, un strat muscular subțire care se află sub piele, numit SMAS, este incizat, disecat și preparat ca un lambou. Apoi porțiunea SMAS este trasă într-o direcție opusă vectorilor de îmbătrânire și suspendată cu suturi pentru a crea aspectul tineresc. Dacă este necesară, liposucția simultană se realizează pentru a elimina excesul de grăsime subcutanată și se efectuează o platismaplastie corset printr-o incizie submentală orizontală. Se excizează pielea în exces, iar pielea este suturată.

Care sunt tipurile de chirurgie facelift?

Există în principal două tehnici de lifting care se referă la profunzimea și amploarea disecției.

1. Tehnici de ridicare SMAS
Imbricarea și plicarea SMAS sunt cele mai frecvente tehnici de lifting facial. Tehnicile de plicație implică plierea SMAS fără incizie SMAS și suspendarea suturii. Tehnicile de imbricare implică o incizie SMAS cu sau fără o disecție sub SMAS limitată și o suspensie pe suprafață. Modificările de îmbătrânire ale feței și gâtului inferior pot fi tratate cu succes cu tehnici de ridicare SMAS. Deoarece ligamentele de reținere ale feței medii nu sunt eliberate, aceste tehnici nu pot îmbunătăți modificările de îmbătrânire la nivelul regiunii faciale medii și a pliurilor nazolabiale.

2. Tehnici extinse de lifting
Tehnicile extinse de facelift implică eliberarea chirurgicală a ligamentelor de retenție mediane care împiedică transmiterea tracțiunii către porțiunea malară a disecției.
Avansarea disecției subSMAS către fața mediană permite repoziționarea grăsimii malare ptotice, restabilirea volumului obrazului și diminuarea pliurilor nazolabiale. Facelifturile extinse produc o întinerire combinată, echilibrată și armonioasă a feței medii, a obrazului și a feței inferioare, fără a necesita o procedură separată de ridicare a feței medii. Există diferite tehnici extinse de lifting facial cu disecție similară a feței medii, fiecare cu unele variații. Un lifting facial profund implică subminarea pielii-SMAS ca o singură unitate după o disecție subcutanată mai limitată. Un facelift compozit presupune, pe lângă disecția facelift plan profund, partea inferioară a mușchiului orbicularis oculi care este, de asemenea, disecată și inclusă în lambou. Întrucât liftingurile faciale adânci și compozite implică o singură unitate, permit un aport excelent de sânge la pielea deasupra, ceea ce este important, în special la fumători, pentru a preveni compromisul vascular și necroza ulterioară a pielii.

O tehnică extinsă (cum ar fi liftingul profund sau planul compozit) ar avea un rezultat mai bun decât un lifting facial clasic?

Există ligamente de reținere pe față care ancorează dermul, grăsimea subcutanată și SMAS de periostul osos sau fascia profundă. Rolul acestor ligamente este de a susține țesuturile moi faciale împotriva forțelor de gravitație. Atenuarea ligamentelor de reținere cu îmbătrânirea duce la dislocarea în jos a țesuturilor moi și este responsabilă pentru multe dintre stigmatele care apar odată cu îmbătrânirea. Eliberarea inadecvată a acestor atașamente ligamentare de reținere în timpul liftingului facial împiedică transmiterea tracțiunii spre fața mijlocie, poate duce la un aspect neechilibrat, nefiresc.
Încercările suplimentare de îmbunătățire a pliurilor nazolabiale netratate, cum ar fi grefarea grăsimii în regiunea malară, sunt mai susceptibile de a rezulta cu un „aspect umplut”, „aspect operat”. Tehnicile extinse, cum ar fi liftingurile profunde și compozite, care implică eliberarea chirurgicală a ligamentelor faciale medii, produc întinerire combinată, echilibrată și armonioasă a feței medii, a obrazului și a feței inferioare, fără a necesita o procedură separată de ridicare a feței medii.

Sunt liftingurile plane profunde și compozite mai periculoase decât alte tipuri de lifting facial?

Conservarea nervului facial este crucială în liftingul facial. Este important ca chirurgul să înțeleagă cu exactitate relația nervului facial cu ligamentele de ancorare și anatomia spațiilor tisulare SMAS și subSMAS pentru a efectua o intervenție chirurgicală sigură și de succes. De fapt, tehnicile extinse, cum ar fi liftingurile profunde și compozite, în timp ce identifică și păstrează anatomia, duc adesea la rate mai mici de complicații decât lucrul orb în jurul structurilor vitale.

La ce mă pot aștepta după operație?

După intervenție chirurgicală, durerea este minimă până la moderată și este de obicei bine gestionată cu medicamente pentru durere. Umflăturile moderate și echimoze ale pielii, pot diferi semnificativ de la pacient la pacient. Echimoza va fi vizibilă abia după 4-5 zile, iar cea mai mare umflare dispare după 5-7 zile. Vindecarea completă va dura 6-12 luni, dar cea mai mare parte a acestui proces este cel mai adesea finalizată la 1-2 săptămâni după operație.

Voi avea dren, bandaj sau pansament după operație?

Da, după operație veți avea un bandaj înfășurat în jurul capului pentru a aplica o presiune ușoară pe față și gât și pentru a minimiza riscul unei colectări de sânge sub piele (hematom). Acest bandaj și drenurile plasate în spatele urechilor pentru a preveni colectarea sângelui sub piele vor fi îndepărtate la o zi după operație. Îndepărtarea bandajului și a canalelor de scurgere nu este tipic dureroasă. Vi se va cere să folosiți un bandaj elastic pentru următoarele zile.

Voi avea nevoie ca suturile mele să fie îndepărtate?

Suturile se scot la 6-7 zile după operație. Procedura de îndepărtare a suturii este aproape întotdeauna nedureroasă.

Voi avea vreo cicatrice vizibilă?

Nu există o intervenție chirurgicală fără cicatrici și orice tip de incizie pe piele va lăsa o cicatrice. Cu toate acestea, inciziile de lifting facial sunt plasate fie în interiorul părului, fie în cute naturale în jurul urechii. Datorită camuflării eficiente, cicatricile facelift nu sunt adesea vizibile sau abia sesizabile.

Cât durează rezultatul liftingului facial?

Nu este posibil să se oprească efectele îmbătrânirii și după operație, acest proces continuă. În timp fața ta va îmbătrâni și efectele intervenției chirurgicale vor scădea. Procesul de îmbătrânire este extrem de variabil în rândul oamenilor, astfel încât este imposibil de precizat cât de mult vor dura efectele operației de lifting facial, dar, în general, este de așteptat ca rezultatele operației să dureze aproximativ 10-15 ani.

Cât timp voi lipsi de la serviciu?

Vi se va cere să vă abțineți de la exerciții fizice intense timp de 2-3 săptămâni, dar puteți începe să lucrați la 7-10 zile după operație.

Pot să mă machiez după operație?

Puteți începe să vă machiați după a treia zi de la intervenția chirurgicală.

Call Now Button