// Ridicare endoscopică a porțiunii medii a feței

Intrebari frecvente

Ce este o ridicare endoscopică a porțiunii medii a feței?

Reprezintă o procedură chirurgicală efectuată pentru a îmbunătăți efectele îmbătrânirii asupra unei treimi mijlocii a feței (zona dintre ochi și buze), pentru a restabili volumul obrajilor, pentru a îmbunătăți pliurile nazale și pentru a netezi porțiunea de la pleoapă inferioară până la obraz.

Cum se efectuează o intervenție chirurgicală de ridicare a porțiunii medii a feței endoscopice?

Ridicarea endoscopică se efectuează sub anestezie generală. O incizie este plasată în porțiunea unde se inseră părul din regiunea tâmplei. Apoi se formează un lambou și se extinde de-a lungul oaselor malare sub vizualizare directă endoscopică. Lamboul care constă în piele, mușchi și periost este eliberat complet, tracționat într-un vector opus gravitației și ancorat cu suturi. Apoi, inciziile pielii sunt suturate. Îndepărtarea excesului de piele a pleoapei inferioare printr-o incizie plasată chiar sub gene este adesea necesară ca parte a procedurii. Aceeași operație este aplicată și pe cealaltă parte a feței.

La ce mă pot aștepta după operație?

Ar putea exista umflături ușoare până la moderate și echimoze ale pielii. Compresele reci sunt frecvent aplicate în primele 48 de ore pentru a reduce umflarea și echimozele. Gradul de umflare și echimoză diferă semnificativ de la pacient la pacient. Cele mai multe umflături scad după 10-15 zile, iar echimoza va fi vizibilă abia după 3-5 zile. La unii pacienți, vindecarea completă poate dura 3-4 luni din cauza edemului prelungit, dar cea mai mare parte a acestui proces se finalizează cel mai adesea la 2-3 săptămâni după operație. Pachetele de gheață pentru prevenirea sau ameliorarea umflăturilor și vânătăilor sunt utilizate timp de 1-2 zile.

Voi avea un bandaj sau un dren după operație?

Va exista un bandaj după operație înfășurat în jurul capului pentru a aplica presiune asupra capului anterior și pentru a minimiza riscul unei colectări de sânge sub piele (hematom). Bandajul va fi îndepărtat la o zi după operație. Veți folosi un bandaj elastic pentru următoarele zile. Drenurile plasate în spatele urechii pentru a preveni colectarea sângelui sub piele vor fi îndepărtate și la o zi după operație. Îndepărtarea ambelor bandaje și a canalelor de scurgere nu este dureroasă.

Voi avea nevoie ca suturile mele să fie îndepărtate?

Suturile (sau capse) sunt îndepărtate la 7-8 zile după operație.

Voi avea dureri după operație?

După intervenția chirurgicală, durerea este ușoară până la moderată și este de obicei bine gestionată cu medicamente pentru durere. Poate fi necesar să luați pastile pentru durere câteva zile după operație. 

Voi avea cicatrici vizibile?

Deoarece incizia temporală este plasată în zona purtătoare a părului, nu va exista nici o cicatrice vizibilă după operația de ridicare endoscopică a segmentului mediu al feței. Incizia pentru îndepărtarea excesului de piele de pe pleoapa inferioară este foarte bine ascunsă chiar sub gene și de multe ori nu este vizibilă după vindecarea completă.

Cât timp voi lipsi de la serviciu?

În general, puteți începe să lucrați la 10-15 zile după operație. Cu toate acestea, edemul prelungit al unor cazuri poate dura câteva luni pentru a dispărea complet.

Pot să mă machiez după operație?

Puteți începe să vă machiați la 4-5 zile după operație.

Cât timp mă pot aștepta ca rezultatul operației să dureze?

Nu este posibil să se oprească efectele îmbătrânirii și după operație, acest proces continuă. În timp fața ta va îmbătrâni și efectele intervenției chirurgicale vor scădea. Procesul de îmbătrânire este extrem de variabil în rândul oamenilor, astfel încât este imposibil de spus cât de mult vor dura efectele ridicării
endoscopice a feței medii, dar în general este de așteptat ca rezultatele operației să dureze aproximativ 10-15 ani.

Call Now Button