// Marirea buzelor

Cum se realizează mărimea buzelor?

Mărirea buzelor crează buze mai pline și reduce ridurile fine din jurul buzelor. Buzele pot fi injectate cu acid hialuronic sau cu grăsimea proprie recoltată din altă zona a corpului dumneavoastră.

Procedura de mărire a buzelor prin acid hialuronic presupune injectarea unei cantităţi prin microînţepături fine. Nu doare, pentru că se face sub anestezie locală, şi nici nu lasă urme vizibile. Cum se obţine efectul dorit? Este simplu! Substanţa acţionează pe trei nivele, pentru un rezultat perfect: redefineşte forma buzelor, creşte volumul lor şi îmbunătăţeşte fermitatea acestora. Dispar astfel şi liniile fine ori ridurile din jurul gurii.

Maximum un sfert de oră durează totul, iar rezultatul real este vizibil cam la 10 zile distanţă. Efectul depinde însă de mulţi factori. În general, cam după un an este nevoie să treceţi din nou pe la clinică, pentru… o “reîmprospătare”!

Aşadar, trebuie să reţineţi că tratamentele cosmetice care presupun injectarea cu acid hialuronic au efecte temporare şi implică o reinjectare după o anumită perioadă. Acest lucru poate reprezenta însă un avantaj – vă puteţi răzgândi în orice moment şi anula efectele intervenţiei fără niciun risc.

// marirea buzelor

Întrebări frecvente

Sunt un candidat bun pentru mărirea buzelor?

Mărirea buzelor poate fi realizată pentru a accentua și a reîntineri buzele ce au început să imbatranească, de asemenea și pentru a corecta asimetriile rezultate după intervențiile reconstructive.

Consultația va stabili dacă sunteți un candidat potrivit pentru procedura de mărire a buzelor. Înainte de a vă decide asupra procedurii de mărirea buzelor, gândiți-va bine la ce așteptări aveți pentru a le discuta împreună.

La ce ar trebui să mă aștept de la prima consultație?

În timpul consultației veți fi întrebat/ă despre aspectul buzelor și despre orice altceva credeți că este important. Veți fi informat/ă asupra procedurii de mărirea buzelor, asupra limitelor și riscurilor ei, și veți discuta despre ceea ce doriți și ce vă preocupă. Urmează să vă explic cele mai potrivite tehnici chirurgicale și substanțe de umplere pentru mărirea buzelor. Voi examina cu atenție fața și buzele pentru ca rezultatul să fie proporțional și atractiv din punct de vedere estetic. La sfârșitul consultației, voi face fotografiile pentru dosarul dumneavoastră medical și apoi putem discuta costul și datele de programare ale procedurii de mărirea buzelor. Trebuie să veniți la consultație pregătit/ă pentru a discuta istoricul dumneavoastră medical. Aceasta presupune să veniți la consultație pregătit/ă cu o lista a eventualelor probleme medicale, a intervențiilor chirurgicale suferite în trecut, și a medicației actuale sau a alergiilor. Este important să ne puneți la dispoziție informații medicale complete, deoarece acestea pot influența rezultatul și recuperarea.

Cum se realizeaza aceasta procedura minim invaziva?

Mărirea buzelor durează, în media, între 30 și 60 de minute, în funcție de metoda folosită.

Acidul Hialuronic

Cea mai frecventa metodă folosită pentru mărirea temporară a buzelor este injectarea cu acid hialuronic. Acidul hialuronic există în mod natural în toate organismele vii și este o componentă universală a spațiului dintre celulele țesuturilor organismului (spațiul extracelular). Această este o polizaharidă ce are aceeași structură chimică identică, fie că se găsește într-o simplă bacterie, fie că se găsește la oameni. Deoarece acidul hialuronic folosit în scopuri medicale nu este recoltat de la animale, nu există niciun risc de transmitere de boli de la animale, sau de a provoca reacții alergice.

În cele multe cazuri de mărire a buzelor cu acid hialuronic, este suficientă crema anestezică aplicată pe buze timp de 30 de minute înainte de procedura. Persoanele mai sensibile pot beneficia de injectarea cu anestezic local la baza buzelor dacă este necesar. Anestezicul păstrează efectul timp de aproximativ 2 ore. Procedura de injectare de acid hialuronic durează în jur de 15 minute și constă în injectarea gelului (acidul hialuronic) cu un ac foarte fin, în cantități mici în interiorul buzei superioare și/sau inferioare. Injectarea poate fi realizată și în marginea buzei, producând o accentuare a conturului buzei, prin injectarea de-a lungul liniei vermilionului (marginea buzei). Liniile ce pornesc dinspre buza superioară spre nas, „crestele lui Cupidon”, pot fi și ele definite prin injectarea de acid hialuronic. Pentru a ajunge la un rezultat armonios, o combinație a acestor etape este adesea folosită. Acidul hialuronic dă un volum natural buzelor și netezește ridurile.

Implanturi siliconice

Inserția unor implanturi siliconice filiforme de diferite dimensiuni și grosimi poate fi utilizată ca o metodă de mărire permanentă a buzelor. Implaturile pot fi plasate într-o singură buză, sau în ambele pentru un rezultat armonios. Anestezia locală este necesară. Se realizează o incizie foarte mică în ambele colțuri ale buzei prin care se introduce implantul, apoi inciziile sunt suturate cu fire resorbabile. Buzele vor fi tumefiate câteva zile după plasarea implanturilor. Dacă decideți ulterior că doriți să vă fie scoase aceste implanturi, acest lucru se poate face foarte ușor printr-o intervenție mai puțîn laborioasă decât cea de înserare.

Lipofilling

Injectarea cu grăsime proprie poate fi realizată dacă doriți mărirea permanentă a buzelor.
Această procedura durează aproximativ 45 de minute și se realizează sub anestezie locală. O cantitate mică de țesut adipos este extrasă dintr-o zona în care se găsește în cantitate îndestulătoare (abdomen, flancuri, porțiunea internă a coapselor), este apoi procesată și injectată printr-o canulă foarte fină în buze în aceleași etape ca și acidul hialuronic. În cazul injectării cu grăsime, de obicei supra-corectez cu aproximativ 10-15%, ceea ce înseamnă că injecteaz mai multă grăsime decât este necesar, deoarece 10-50% din celulele transplantate de grăsime la nivelul buzelor se vor resorbi în primele 3 luni. După transplantul de grăsime, buzele vor fi oarecum umflate aproximativ 5-7 zile. După pierderea a aproximativ o treime din volumul grăsimii injectate în primele 3 luni, rezultatul este de durată. În anumite cazuri poate fi necesară repetarea tratamentului de mărirea a buzelor.

Ce presupune recuperarea după intervenție?

În primele 2 ore după procedură este indicat să aplicați peste zona tratată o pungă rece cu gheață și apă pentru a diminua umflarea buzelor. Veți avea un disconfort minor pentru primele 24-36 de ore după procedură. Foarte rar poate fi nevoie de o pastilă de acetaminofen (Nurofen) pentru a diminua disconfortul. Buzele se vor dezumfla în următoarele 2-3 zile. După maxim 5 zile vânătăile rezultate în urma procedurii vor dispărea, iar buzele vor fi mărite într-un mod armonios.

Ce ar trebui să știu despre rezultat?

Dacă buzele au fost augmentate cu substanțe temporare, cum ar fi acidul hialuronic, atunci rezultatele durează între 3-9 luni.

Dacă vă este injectată grăsime proprie, atunci după rezorbția inițială în primele 3 luni a 30-50 % din grăsimea injectată, rezultatul este permanent.

În cazul implanturilor siliconice, acestea sunt permanente până în momentul în care decideți să le îndepărtați.

Call Now Button