// mezoterapie

Ce este mezoterapia?

Mezoterapia este o tehnică care folosește injecții de vitamine, enzime, minerale, oligoelemente și alte substanţe active, cum ar fi acidul hialuronic pentru a întineri, a strânge pielea, pentru a elimina excesul de grăsime și pentru a combate semnalele îmbătrânirii.

Mezoterapia imbunataţeşte procesele metabolice de la nivelul pielii și combate semnele îmbătrânirii.

Michel Pistor, medic în Franța, a dezvoltat tehnică în 1952. A fost inițial folosită pentru ameliorarea durerii. În anii de după, a câștigat popularitate în Statele Unite și în alte părți ale lumii.

Mezoterapia livrează vitamine, minerale și aminoacizi pielii, o hrănește și întinerește pentru a stimula producția de colagen și elastina.

Astăzi, mezoterapia este folosită pentru:

îndepărtați grăsimea în zona feței
reduce celulita
estompează ridurile și liniile
strângeți pielea slăbită
deschide pielea pigmentată
tratează alopecia, o afecțiune care cauzează căderea părului

Tehnica folosește ace foarte fine pentru a administra o serie de injecții în stratul mediu (mezoderm) al pielii. Ideea din spatele mezoterapiei este că corectează problemele de bază, cum ar fi circulația slabă și inflamația care provoacă leziuni ale pielii.

Nu există o formulă standard pentru substanțele injectate în mezoterapie. Medicii folosesc multe soluții diferite, inclusiv:

medicamente eliberate pe bază de rețetă, cum ar fi vasodilatatoare și antibiotice
hormoni precum calcitonina și tiroxina enzime precum colagenaza și hialuronidaza
extracte din plante
vitamine și minerale

// Mezoterapie

Intrebari frecvente

Cum vă pregătiti?

Evitați aspirina și alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene timp de o săptămână înainte de procedură. Aceste analgezice vă pot crește riscul de sângerare și vânătăi în timpul mezoterapiei.

Ce se întâmplă în timpul programării?

Veți primi o serie de injecții folosind un ac scurt special. Acul poate fi atașat la un pistol mecanic pentru a administra multe injecții la rând. Fiecare injecție poate introduce doar o picătură mică de soluție în piele. Probabil că veți avea nevoie de mai multe sesiuni de mezoterapie pentru a obține efectul dorit. Ar trebui să vă așteptați să reveniți la medic între 3 și 15 ori. La început, veți primi injecțiile la fiecare 7-10 zile. Dacă pielea începe să se îmbunătățească, tratamentele vor fi întinse până la o dată la două săptămâni sau o dată pe lună.

Cum este recuperarea?

Deoarece mezoterapia este neinvazivă, de obicei nu există perioade de nefuncționare. Mulți oameni pot reveni imediat la activitățile lor obișnuite. Este posibil ca alții să fie nevoiți să ia o zi liberă din cauza umflăturilor și durerii la locul injectării.

Poate fi utilizată mezoterapia pentru căderea părului?

Pe lângă tratarea ridurilor și îndepărtarea grăsimilor nedorite, mezoterapia este utilizată și pentru tratarea căderii părului din cauza alopeciei. Tratamentul injectează în cap extracte naturale de plante, vitamine sau medicamente precum finasterida și minoxidilul.

Persoanele care au efectuat mezoterapie pentru căderea părului susțin următoarele:

corectează dezechilibrele hormonale din foliculul părului și în jurul lui
livrează nutrienți părului îmbunătățește circulația sângelui.

De câte ședințe este nevoie?

Ședințele de mezoterapie se fac la un interval de 7 zile. Pentru rezultate vizibile sunt necesare în medie 4-7 ședințe. După finalizarea tratamentului se recomandă efectuarea unei ședințe de întreținere, o dată pe lună. Poți apela la mezoterapie de fiecare dată când dorești un refresh al tenului sau pielii gâtului ori scalpului.

Cât timp rezistă rezultatele?

Timpul variază foarte mult de la o persoană la alta. Așa cum mergem la sală constant pentru a ne menține forma dorită pentru mult timp, același principiu se aplică și pielii. Pentru a avea rezultate susținute și o piele cu aspect întinerit sunt necesare ședințe de întreținere. În ceea ce priveşte mezoterapia, substanțele injectate sunt compuse din acid hialuronic, substanță care se găsește natural în organismul uman, moleculele acestuia se dizolvă treptat și astfel după o perioadă de aproximativ 6-12 luni, dispare complet din țesuturi.

Call Now Button