// otoplastia

Intrebari frecvente

Ce este o otoplastie?

O otoplastie este o procedură chirurgicală efectuată pentru a îmbunătăți forma urechilor.

Cum se face o operație de otoplastie?

Operația de otoplastie la copii se efectuează de obicei sub anestezie generală. La adulți se poate efectua fie sub anestezie generală, fie anestezie locală cu sau fără sedare. O incizie este plasată pe partea din spate a urechii. Apoi, șuturile sunt plasate în partea din spate a urechii pentru a obține forma dorită. Apoi incizia cutanată este închisă cu suturi.

Care este vârsta cea mai potrivită pentru o otoplastie?

După naștere, cartilajele urechii ating vârsta normală în jurul vârstei de 5-6 ani. Deoarece acest lucru coincide cu vârsta la care începe școala primară, este o vârstă bună pentru intervenții chirurgicale. Nu există o limită suplimentară în ceea ce privește vârsta pentru otoplastie.

La ce mă pot aștepta după operație?

După îndepărtarea bandajului, vor exista umflături ușor-moderate și vânătăi ale urechilor. Gradul de umflare diferă semnificativ de la pacient la pacient. Cele mai multe umflături și vânătăi se diminuează în decurs de 7-8 zile, după care nu este de obicei remarcabil faptul că tocmai ați fost supus unei intervenții chirurgicale.

Va exista durere după operație?

Durerea după operație este de obicei foarte ușoară și bine controlată cu medicamente pentru durere. Este posibil să trebuiască să luați medicamente pentru durere timp de una până la cinci zile.

Cât timp voi lipsi de la serviciu / cât timp va fi copilul meu departe de școală?

În general, perioada de recuperare după otoplastie este scurtă și puteți începe să vă faceți rutina zilnică la una sau trei zile după operație.

Call Now Button