// Ridicarea endoscopică a sprâncenelor

Intrebari frecvente

Ce este o ridicare endoscopică a sprâncenelor?

Ridicarea endoscopică a sprâncenelor este o operație efectuată pentru a ridica pielea frunții și sprâncenele. Această operație este concepută pentru a minimiza inciziile pielii, pentru a ascunde toate cicatricile din piele și pentru a reduce timpul de vindecare post-chirurgical.

Cum se face intervenția chirurgicală de ridicare a sprâncenelor endoscopice?

Ridicarea endoscopică a sprâncenelor se efectuează de obicei sub anestezie generală. Cinci incizii mici (trei scalp vertical și două temporale) sunt plasate în spatele liniei părului. Nu este necesară bărbierirea locurilor de incizie. Procedura se efectuează cu un endoscop. Pielea este ridicată din osul subiacent, astfel încât conexiunile țesuturilor moi dintre sprâncene și os sunt slăbite și sprânceana poate fi suficient de ridicată. Miotomiile pot fi efectuate prin mușchii glabelari pentru a elimina liniile încruntate. Odată ce cantitatea dorită de ridicare este realizată, pielea frunții este fixată în loc cu suturi speciale care ancorează pielea frunții de osul craniului. După finalizarea intervenției chirurgicale, inciziile sunt închise cu suturi și / sau capse.

Am nevoie de o blefaroplastie superioară, de o ridicare a sprâncenelor sau de ambele?

Forma și poziția sprâncenelor ideale variază în funcție de sex, vârstă, cultură, etnie, formă orbitală, proeminența ochilor, proporțiile feței și tendințele estetice actuale. Odată cu îmbătrânirea, complexul sprâncenelor devine ptotic, pielea capacului superior devine redundantă, ceea ce poate întuneca pliul supratarsian și poate duce la capotarea temporală. Pacienții își ridică cronic sprâncenele pentru a reduce obstrucția câmpului vizual din excesul de piele a pleoapei superioare. Poziția sprâncenelor trebuie întotdeauna evaluată înainte de a încerca blefaroplastia: procedura de ridicare a sprâncenelor poate elimina necesitatea blefaroplastiei. Deși ridicarea sprâncenelor poate fi efectuată ca o singură procedură, se combină în mod obișnuit cu o blefaroplastie a pleoapei superioare pentru a restabili regiunile periorbitale și ale frunții cu aspect mai tânăr. Dacă în același timp este indicată o ridicare a frunții, ridicarea sprâncenelor se efectuează mai întâi înainte de o blefaroplastie a pleoapei superioare, deoarece cantitatea de redundanță a pleoapei superioare este semnificativ redusă după corectarea poziției sprâncenelor.

La ce mă pot aștepta după operație?

Ar exista umflături ușoare până la moderate moderate și echimozele pielii. Compresele reci sunt aplicate frecvent în primele 48 de ore pentru a reduce umflarea și echimozele. Gradul de umflare și echimoză diferă semnificativ de la pacient la pacient. Oricum, umflarea și echimoza se diminuează în termen de 7-10 zile, după care nu este de obicei remarcat faptul că tocmai ați fost supus unei intervenții chirurgicale.

Voi avea un bandaj sau un dren după operație?

Va fi un bandaj după operație înfășurat în jurul capului pentru a aplica presiune pe frunte și pentru a minimiza riscul unei colectări de sânge sub piele (hematom). Bandajul va fi îndepărtat la o zi după operație. Veți folosi un bandaj elastic pentru următoarele zile. Drenurile plasate în spatele urechii pentru a preveni colectarea sângelui sub piele vor fi îndepărtate și la o zi după operație. Îndepărtarea ambelor bandaje și a canalelor de scurgere nu este dureroasă.

Voi avea nevoie ca suturile mele să fie îndepărtate?

Suturile (sau capsele) sunt îndepărtate la 7-8 zile după operație.

Voi avea dureri după operație?

Ridicarea endoscopică a sprâncenelor este o procedură minim invazivă. Durerea după operație este de obicei foarte ușoară și bine controlată cu medicamente pentru durere. Poate fi necesar să luați pastile pentru durere câteva zile după operație.

Voi avea vreo cicatrice vizibilă?

Deoarece toate inciziile sunt plasate în zona de inserție a părului, nu va exista nici o cicatrice vizibilă după operația de ridicare a sprâncenelor endoscopică.

Cât timp voi lipsi de la serviciu?

În general, perioada de recuperare după ridicarea endoscopică a sprâncenelor este scurtă și puteți începe rutina zilnică imediat după prima până la a treia zi. Umflarea și echimoza persistă rar mai mult de 7-10 zile și aproape niciodată nu limitează mobilitatea pacientului.

Pot să mă machiez după operație?

Puteți începe să vă machiați la 2-3 zile după operație.

Cât timp mă pot aștepta ca rezultatul operației să dureze?

Nu este posibil să se oprească efectele îmbătrânirii și după operație, acest proces continuă. În timp fața ta va îmbătrâni și efectele intervenției chirurgicale vor scădea. Procesul de îmbătrânire este extrem de variabil în rândul oamenilor, astfel încât este imposibil de precizat cât de mult vor dura efectele ridicării endoscopice a sprâncenelor, dar în general se așteaptă ca rezultatele operației să dureze aproximativ 10-15 ani.

Call Now Button