// Blefaroplastia pleoapei superioare

Intrebari frecvente

Ce este o blefaroplastie superioară?
  • Blefaroplastia superioară este o operație efectuată pentru a readuce aspectul tânăr și atractiv al ochiului, care implică una dintre sau o combinație de rezecție a excesului de piele, îndepărtarea grăsimii și mușchiului bombat, plasarea estetică a cutelor supratarsiene și umplerea / conturarea unei adâncimi periorbitale cu injecție sau transfer de grăsime.

Cum se efectuează blefaroplastia de pleoapă superioară?
    • Operația de blefaroplastie se efectuează cel mai adesea sub anestezie locală. Sedarea sau anestezia generală pot fi utilizate la pacienții selectați corespunzător. În primul rând, incizia blefaroplastiei este măsurată și marcată. Cantități variabile de piele, țesut moale și grăsime sunt eliminate ulterior pentru a obține un aspect plăcut și tânăr al pleoapei și pentru a îmbunătăți câmpul vizual. După ce se realizează cantitatea dorită de excizie, inciziile cutanate sunt închise cu suturi.

Am nevoie de o blefaroplastie superioară, de o ridicare a sprâncenelor sau de ambele?
  • Odată cu îmbătrânirea, pielea pleoapei superioare devine redundantă (dermatochalază), vizibilitatea pleoapei superioare poate fi ștearsă („ cu glugă”) din cauza laxității pielii și / sau ptoză a frunții, iar această glugă laterală poate obstrucționa câmpul vizual. Poziția sprâncenelor trebuie întotdeauna evaluată înainte de a încerca blefaroplastia: procedura de ridicare a sprâncenelor poate înlătura necesitatea blefaroplastiei. Dacă este indicată o ridicare a frunții în același timp, ridicarea sprâncenelor se efectuează înainte de o blefaroplastie a pleoapei superioare, deoarece cantitatea de redundanță a pleoapei superioare este redusă semnificativ după corectarea poziției frunții.

La ce mă pot aștepta după operație?
  • Ar putea exista umflături moderate până la echimoze ale pielii. Compresele reci sunt frecvent aplicate în primele 48 de ore pentru a reduce umflarea și echimozele. Gradul de umflare și echimoză diferă semnificativ de la pacient la pacient. Oricum, umflarea și echimoza se diminuează în termen de 7-10 zile, după care nu este de obicei remarcabil faptul că tocmai ați fost supus unei intervenții chirurgicale.

Voi avea pansament după operație?
  • Un bandaj nu este utilizat după operație. Se poate utiliza o bandă sterilă care se schimbă sau se îndepărtează după una până la trei zile, iar unguentul se aplică pe sutură zilnic timp de aproximativ 1 săptămână la pacienții cu abord extern. Picături artificiale lacrimale pot fi prescrise pentru a preveni uscăciunea în perioada postoperatorie timpurie.

Voi avea nevoie ca suturile mele să fie îndepărtate?

Suturile cutanate sunt îndepărtate la 5-7 zile după operație.

Voi avea dureri după operație?
  • Blefaroplastia pleoapei superioare este o procedură minim invazivă. Durerea după operație este de obicei foarte ușoară și bine controlată cu medicamente pentru durere. Un analgezic ușor (care nu conține aspirină) este utilizat pentru a controla disconfortul postoperator timp de una până la cinci zile.

Voi avea vreo cicatrice vizibilă?

Nu există o intervenție chirurgicală fără cicatrici și orice tip de incizie pe piele va lăsa o cicatrice. Cu toate acestea, incizia blefaroplastiei superioare este foarte bine camuflată de pliul pleoapei superioare și adesea nu este vizibilă după vindecarea completă.

Cât timp voi lipsi de la serviciu?

În general, perioada de recuperare după blefaroplastia pleoapei superioare este scurtă și puteți începe rutina zilnică imediat după prima până la a treia zi. Umflarea și echimozele persistă rareori mai mult de câteva săptămâni și aproape niciodată nu limitează mobilitatea pacientului.

Pot să mă machiez după operație?

Puteți începe să vă machiați la 4-5 zile după operație.

Cât timp mă pot aștepta ca rezultatul operației să dureze?
  • Nu este posibil să se oprească efectele îmbătrânirii și după operație, acest proces continuă. În timp fața ta va îmbătrâni și efectele intervenției chirurgicale vor scădea. Procesul de îmbătrânire este extrem de variabil în rândul oamenilor, astfel încât este imposibil de precizat cât de mult vor dura efectele blefaroplastiei superioare, dar în general se așteaptă ca rezultatele operației să dureze aproximativ 10-15 ani.
Call Now Button